TURISTI U NEVJERICI: Plaža na Jadranu ne preporučuje se za kupanje, sve zbog…

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

  • Ekonomija

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 2

Kratkotrajno onečišćenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli, zabilježeno je na plaži Prigradica u Blatu na Korčuli, zbog čega se tamo do daljnjega ne preporučuje kupanje, izvijestili su u četvrtak iz Dubrovačko-neretvanske županije, javlja HINA.

Onečišćenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem kakvoće mora na tom kupalištu, koje je peti put u sezoni proveo Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

„Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prigradica prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki pokazatelj Escherichia coli“, navode iz Zavoda.

Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a o onečišćenju je obaviještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...