PROVOKACIJA NA UTAKMICI U PRIŠTINI: Mapa Crne Gore i provokativna poruka "Vi ste sljedeći"

Na tribinama je mogla da se vidi zastava sa simbolima Oslobodilačke vojske Kosova, pišu crnogorske Vijesti. 

  • Sport

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 0

Duel Lapi - Budućnost je počeo sa dva minuta zakašnjena i, naravno, nije moglo da prođe bez provokacija. Bilo ih je i u Podgorici prije sedam dana od strane navijača iz Podgorice, ali i sinoć u Prištini.

Domaći navijači su, naime, “lansirali” jedan od od transparenata na kojem je bila karta Crne Gore sa otcijepljenim dijelom i porukom:

“Vi ste sljedeći”.

Na tribinama je mogla da se vidi zastava sa simbolima Oslobodilačke vojske Kosova, pišu crnogorske Vijesti. 

Utakmica na stadionu Fadil Vokkri završena je rezultatom 2:2. Povela je Budućnost preko Viktora Đukanovića u 23. minuti. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena poravnanje timu sa Kosova donio je Alef Firmino iz penala.

Viktor Đukanović poslije 19 minuta igre u nastavku ponovo je osigurao prednost crnogorskoj ekipi, a konačnih 2:2 postavio je Albijon Kurtaj sedam minuta kasnije. Festim Alidemaj promašio je i penal za KF Lapi u posljednjim minutama utakmice.

Podgoričani idu u drugi krug kvalifikacija za Konferencijsku ligu zbog pobjeda prije sedam dana 2:0 na domaćem terenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...