SKANDAL U SRBIJI: Vučićev ministar policije optužio ukrajinskog parlamentarca da je sljedbenik nacističkih saradnika iz Drugog svjetskog rata

"Značajan dio zla u Ukrajini dolazi od onih koji sa Hrvatima dijele ideje koje su ih dovele do Staljingrada", poručio je Vulin.

  • Regija

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića neće "prevaspitavati" sljedbenici Ante Pavelića ili Stepana Bandere. 

Vulin je, reagirajući na objavu poslanika ukrajinske Rade (parlamenta, op. SB) Oleksija Gončarenka na društvenim mrežama koja se odnosi na Srbiju i predsjednika Vučića, a u kojoj između ostalog poručuje da će "proces prevaspitanja" biti neprijatan za Srbe, poručio da "značajan dio zla u Ukrajini dolazi od onih koji sa Hrvatima dijele ideje koje su ih dovele do Staljingrada". 

"Hrvati nisu oprostili Vučiću što je preživjeli unuk žrtve ustaša, a sada vidimo da mu njihovi saveznici u ukrajinskom parlamentu ne opraštaju to što on ne nanosi štetu Ukrajini i nije postao dio antiruske propagande", rekao je Vulin za RIA novosti prenosi Tanjug. 

On smatra da Vučiću ne mogu da oproste prije svega to što vodi samostalnu i srpsku politiku. 

"Srbiju koju vodi Vučić neće prevaspitavati niko, pogotovo ne sljedbenici Pavelića ili Bandere. Znam koliko im smeta to što Srbija ima slobodnog i hrabrog lidera a svi Srbi svog predsjednika", rekao je Vulin. 

Dodao je da zna da su Srbi ponosni na Vučića jer su ga sami izabrali i da se u "Srbiji predsjednici biraju na slobodnim izborima, a ne proglašavaju na trgovima ili Majdanu". 

Poslanik u ukrajinskom parlamentu Oleksij Gončarenko prethodno je objavio na Telegramu i Twitteru da je čitao navodnu izjavu predsjednika Srbije o, kako tvrdi, "ratu zapada protiv Rusije i o tome da Ukrajina treba da se preda". 

Ukrajinski zastupnik smatra da će Ukrajina na kraju pobijediti i dodaje da, kako je naveo, "sigurno neće zaboraviti Srbiju zajedno sa njenim predsjednikom", te da će onda "biti zanimljivo" gledati Srbiju sa šest miliona građana i njenu želju da uđe u EU. 

"Mislim da ćemo naša braća i sestre Hrvati i mi gledati i podsjetiti ostatak svijeta na to", napisao je Gončarenko na Tviteru. 

Prema njegovim rečima, "proces prevaspitanja" je težak i biće neprijatan za Srbe. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu, govoreći o sukobu u Ukrajini, da će onog trenutka kada ruski predsjednik Vladimir Putin bude završio stvari koje je planirao uslijediti njegova ponuda Zapadu i da ćemo, ako tu ponudu Zapad ne prihvati, "ući svi u pakao". 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...