U SPLITU POČEO PRIDE: Ljudi veselo šetaju gradom, uz njih je gradonačelnik Puljak (VIDEO)

Povorka je malo nakon 18 sati krenula u šetnju po Splitu. Predviđeno je da prođu po užem gradskom središtu, Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom do Rive, te da se preko Hrvojeve vrate u Đardin.

  • Regija

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Jedanaesta splitska Povorka ponosa počela je danas u 17 sati okupljanjem u Parku Josipa Jurja Strossmayera, popularnom Đardinu.

Kako javlja Dalmatinski portal, okupilo se stotinjak Splićana, među njima i brojna poznata lica.

Podršku zahtjevima LGBT zajednice pružaju gradonačelnik Ivica Puljak i njegova supruga, saborska zastupnica Marijana Puljak te dogradonačelnik Bojan Ivošević. Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović također je došla dati podršku splitskom Prideu.

Gradonačelnik Puljak izjavio je da će učiniti sve da u Splitu imaju svi ista prava, javlja Dalmatinski portal, koji dodaje kako velik broj okupljenih želi pozdraviti Puljka.

Ovaj portal javlja kako se čini da su kontrole i policijsko osiguranje puno brojniji nego prethodnih godina. No, načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić kazao je kako ove godine ima 30 posto manje policajaca na osiguranju.

Povorka je malo nakon 18 sati krenula u šetnju po Splitu. Predviđeno je da prođu po užem gradskom središtu, Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom do Rive, te da se preko Hrvojeve vrate u Đardin.

Split Pride ove godine, ističu organizatori, postavlja jednostavno, ali važno pitanje – Imaju li oni prava?

Splitska je policija izvijestila da će prije, za vrijeme i nakon Split Pridea snimati događaj te je građane zamolila da prate smjernice policijskih službenika na terenu, a sve kako bi i ovogodišnji Split Pride prošao mirno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...