IZ SDS-a NE OSTAJU DUŽNI, JAŠAREVIĆ: "Cvijanović bi mogla da 'popiše' i dostavi javnosti spisak imovine svojih partijskih drugova, ali i svoje porodice"

„A istina je da je za vrijeme vladavine SNSD-a Republiku Srpsku napustilo preko 300 hiljada, pretežno mladih, radno i reproduktivno sposobnih ljudi", kaže Jašarević.

  • Politika

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 1

"SNSD je pokrenuo stranačku i medijsku mašineriju kako bi odbranili svoju propalu politiku koja je dovela do najvećeg siromaštva i najmanjeg broja stanovnika u istoriji Republike Srpske.

U pokušaju odbrane neodbranjivog ponovo za sve probleme u Srpskoj optužuju SDS kao da smo mi, a ne oni na vlasti već 17-tu godinu u kontinuitetu", istakla je Slađana Jašarević, predsjednica OO SDS Pale.

Ona kaže da se, međutim, lažima i uvredama ne može sakriti istina.

„A istina je da je za vrijeme vladavine SNSD-a Republiku Srpsku napustilo preko 300 hiljada, pretežno mladih, radno i reproduktivno sposobnih ljudi. Republika Srpska, pod njihovom vlašću, postala je zemlja penzionera. Trenutno imamo 270 hiljada penzionera dok se za ,,predizbornu milostinju'' od 100 KM registrovano tek nešto više od 80 hiljada mladih od 16 do 30 godina“, naglasila je Jašarević.

Da je svaki dan sve manje mladih u Republici Srpskoj, kaže ona, svjedoči i činjenica da je nakon prvog upisnog roka na dva javna univerziteta ostalo slobodno skoro dvije hiljade mjesta.

„Potpredsjednica SNSD-a, gospođa Cvijanović, ako već ne zna, ne želi ili ne smije da se bavi ovim činjenicama, već uživa da broji tuđe nekretnine mogla bi da ,,popiše'' i dostavi javnosti spisak imovine svojih partijskih drugova, ali i svoje porodice. Zanima nas i koliko im je nekretnina i novca ostalo u zemljama koje su njoj i njenom šefu uvele sankcije, te da li su im, zbog rata u Ukrajini ugroženi poslovi i imovina u Rusiji i Kini?“, upitala je Jašarević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...