OGLAS ZA POSAO U HRVATSKOJ: "Moraju se nositi minjaci, nema slobodnih dana,.."

Korisnici društvenih mreža ostali su zgroženi oglasom za posao

  • Ekonomija

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

Oglas za posao noćnog kluba u Hrvatskoj zgrozio je korisnike društvenih mreža, a traže se djevojke koje će koketirati s gostima kako bi im oni plaćali pića. Neki od uslova su da moraju nositi mini suknje, ne smiju sjediti, a radi se sedam dana u sedmici.

Korisnici društvenih mreža ostali su zgroženi oglasom za posao u noćnom klubu u Hrvatskoj koji traži djevojke (studentice) – za radni zadatak koji su nazvali “umjetno punjenje”, a podrazumijeva koketiranje s gostima kako bi potrošili više novca.

Poslodavac je naveo kako je satnica 40 kuna (ca. 10 KM), a radi se sedam dana u sedmici od 22 sata do 3 sata ujutro. Navodi se kako je potreban i studentski ugovor, ”njihov ili tuđi”.

Zadatak studentica je detaljno opisan uz niz zahtjeva koje moraju ispuniti, počev od toga da moraju izgledati kao da su odabrale doći u klub i “da se provode najbolje u životu”.

Navedeno je i kako bi svaka djevojka trebala osigurati najmanje pet plaćenih pića.

Trebate biti vesele, nasmijane, plesati, međusobno sarađivati – to će vam uvelike olakšati posao, animirati gosta cijelo vrijeme jer tako održavate atmosferu, osim osmjeha svakako komunicirati s ostalim gostima, ako vam sami ne prilaze, nakon nekog vremena same se priključite u neki separe ili za sto kod ekipe koja vam djeluje da bi im to odgovaralo”, piše u oglasu.

alt

Dalje se traži od djevojaka da nose “haljine, minice i topove, štikle i full makeup”, uz puštenu uređenu kosu. Istaknuto je da “nikako ne smiju nositi sve crno, nedovoljno šminke uz kosu koja nije sređena do kraja”.

Angažirane djevojke svoje ”pozicije” u pet sati rada smiju napustiti samo ako moraju u toalet i ne smiju sjediti. Međutim, obavezno se moraju fotografirati.

“Kad dođete na radno mjesto slikajte se sve skupa, slike moraju biti kao da ih objavljujete same na svoj profil (morate se vidjeti cijele, nasmijane, napraviti kompoziciju slike da se od svake djevojke izvuče maksimum). Slikajte se i solo i grupne fora slike, videe i odmah šaljite u grupu da možemo ispraviti ako nešto nije dobro i imamo ih za našu stranicu”, navodi se dalje u tekstu.

Kako je oglas izazvao niz negativnih komentara, originalna objava je obrisana, ali se screenshoti i dalje mogu pronaći na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...