ŠTA SE DOGAĐA NA PELJEŠKOM MOSTU: Stigla tabla s novim imenom mosta, sve mora biti gotovo za osam dana, u protivnom….

Sve mora biti spremno za osam dana.

  • Ekonomija

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 0

Da bi Pelješki most dobio upotrebnu dozvolu tehnički pregled treba proći 24 kilometra pristupnih cesta.

Na 2,4 kilometra dugom mostu završavaju se posljednji detalji. Odmorišta su skoro gotova. Danas počinje tehnički pregled.

Davor Perić, građevinski inženjer Hrvatskih cesta za RTL kaže: "Na Mostu su sad nedavno postavljeni ono stvarno završni detalji što možete vidjeti. Horizontalna prometna signalizacija, vertikalna je upogonjena. Dobili smo stalni napon radi same opreme na mostu i pred samo otvaranje će se još malo urediti i okoliš oko samog gradilišta".

Iako je prije mjesec dana dobio tablu s nazivom „Most Pelješac“, uskoro stiže nova tabla s novim-starim nazivom - Pelješki most. Građanima je samo bitno da nosi ime poluotoka.

Dok se most priprema za svečano otvaranje, na pristupnim cestama ubrzano se radi. Da bi Pelješki most dobio upotrebnu dozvolu tehnički pregled treba proći 24 kilometra pristupnih cesta.

"Spreman je dio, prvi dio stonske obilaznice od Zaradeža do čvora Prapratno u potpunosti. Na dijelu čvora Brijesta izvođač još završava posljednje detalje", kaže Perić.

Sve mora biti spremno za osam dana.

Video možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...