VELIKA POTRAGA U DALMACIJI: Troje djece nestalo na moru, pronađeni su u...

U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obavit će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži.

  • Hronika

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 0

Sinoć oko 22 sata Policijska postaja Omiš zaprimila je informaciju kako se s područja Lokve Rogoznice troje djece, stranih državljana, u dobi od 15 i 14 godina, na SUP daskama s veslima udaljilo od obale i da se nisu vratili na kopno te da nitko ne zna gdje su.

Policijska postaja Omiš odmah je, uz djelatnike Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave splitsko-dalmatinske, organizirala akciju traganja za djecom. Na teren su odmah izašli policijski službenici, izviješteni su Lučka kapetanija, vatrogasci i HGSS, objavila je policija.

Pomagali i građani

"Policijski službenici pretraživali su obalni dio u dva smjera, prema Pisku i prema Omišu. U traganje su se svojim brodicama uključili građani, Lučka kapetanija te vatrogasci DVD-a Omiš s brodicama, a sve kako bi se u što manje vremena pretražio što veći prostor i pronašla djeca.

O nestanku djece odmah smo obavijestili cijeli operativni sastav policije, a posebno Policijsku postaju Brač koja je imala zadaću pretražiti obalni dio otoka Brača, i to od mjesta Postira do Pučišća, koji se nalaze nasuprot Lokve Rogoznice, jer je postojala mogućnost da su otišli prema Braču.

Operativni komunikaciji centar policije koordinirao je postupanje na terenu i brzu razmjenu informacija, s obzirom na veličinu područja na moru i kopnu koje je trebalo pretražiti", objavila je policija.

Intenzivna potraga završila je nekoliko minuta nakon ponoći, kada su vatrogasci DVD-a Omiš, koji su brodom obilazili područje na moru, u blizini mjesta Pučišće pronašli neozlijeđenu djecu koja su se nalazila na SUP daskama.

Odmah su prevezeni u Dom zdravlja u Omišu, obavljen je preventivni pregled i djeca su se vratila roditeljima. U navedeni događaj od samog početka su bili uključeni i strani policijski službenici iz Češke koji su čitavo vrijeme bili uz roditelje i olakšali komunikaciju s policijom.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja obavit će se detaljni razgovori s roditeljima i osobama koje su bile s djecom na plaži.

"Izuzetnim angažmanom policije, vatrogasaca, djelatnika Lučke kapetanije, ali i građana koji su pokazali želju i izuzetnu volju da pomognu, djeca su pravovremeno pronađena i spašena", navodi policija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...