GALIĆ I KNEŽEVIĆ ODLAZE S FUNKCIJA: Ovo su favoriti za direktore i zamjenike direktora policijskih tijela u BiH...

Za poziciju direktora GP BiH i zamjenika direktora, kao i za dva zamjenika direktora DKPT-a i zamjenika direktora SIPA-e također su stigle brojne prijave.  

  • Vijesti

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 4

Nezavisni odbor PS BiH danas će održati dvije sjednice. Jednu u 9 sati kada će biti održani intervjui sa kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove Javnog konkursa za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

S obzirom da je dvadeset prijavljenih kandidata za šest pozicija u tri državne policijske agencije intervjui će trajati satima, pa je druga sjednica zakazana u 17 sati.

Na toj sjednici će biti utvrđena rang-lista uspješnih kandidata prijavljenih na Javni konkurs za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora i zamjenika direktora policijskih tijela Bosne i Hercegovine sa kojima je obavljen intervju.

Nezavisni odbor PS BiH 22. juna je održao sjednicu kada su otvorene i pregledane pristigle prijave za šest rukovodećih pozicija u tri državne policijske agencije Direkciji za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, Graničnoj policiji BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA). Za ovih šest pozicija stigla je 21 prijava i sve su validne. 

Za poziciju direktora DKPT-a stiglo je šest prijava i to: Almir Bašić, Mirsad Đelilović, Ensad Korman, Amra Aljić, Fahrudin Halač i Relja Kovač. Iako je riječ o poziciji na koju dolazi kandidat iz reda bošnjačkog naroda Kovačeva prijava nije odbijena jer formalno ispunjava sve uslove. 

Za poziciju direktora GP BiH i zamjenika direktora, kao i za dva zamjenika direktora DKPT-a i zamjenika direktora SIPA-e također su stigle brojne prijave.  

Za dvije pa čak i tri pozicije prijavili su se: Edin Malkić, Mirko Kuprešaković, Admir Gazić, Ivica Bošnjak, Robert Perić, Vladimir Popović, Jovica Lazić, Đuro Knežević, Žarko Kalem, Ranko Vuković, Goran Amidžić, Svevlad Hofmann, Zoran Galić, Slobodan Krstić, Dragan Kulić. 

Zoran Galić više ne može biti biran za direktora GP BiH, a Knežević za zamjenika direktora SIPA-e.

Nakon što NO PS BiH utvrdi rang liste one se prosljeđuju ministru sigurnosti BiH koji Vijeću ministara BiH predlaže imenovanje. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...