VATRA NA BLIDINJU SE NEKONTROLIRANO ŠIRI: Pogledajte kako helikopter Oružanih snaga gasi požar (VIDEO)

Uprava civilne zaštite Zapadno-hercegovačkog kantona je na svojoj Facebook stranici objavila video na kojem je pokazano kako helikopter gasi požar.

  • Vijesti

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 0

Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je jučer gasio požar koji je izbio u parku prirode Blidinje, na planini Čvrsnici, lokalitet Ćužića kuk, a koji je još uvijek aktivan i nekontrolirano se širi. Uprava civilne zaštite Zapadno-hercegovačkog kantona je na svojoj Facebook stranici objavila video na kojem je pokazano kako helikopter gasi požar.

Inače, ranije je putem Facebook stranice obaviješteno o požaru koji je zahvatio Čvrsnicu tokom nedjelje, te da je bio stavljen pod kontrolu, ali se ponovo aktivirao u večernjim satima. 

"U gašenju požara su sudjelovali planinari, vatrogasci JVP-a Posušje, DVD-a Rakitno, te pripadnici HGSS-a Posušje i GSS-a Grude", naveli su iz Uprave CZ Zapadno-hercegovačkog kantona.

 

Šaljite nam Vaše fotografije i snimke na WhatsApp i Viber, broj +387 65 822 888. Najbolji materijal nagrađujemo!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...