DOBRE VIJESTI IZ KONJICA: Pod kontrolom glavni dio požara na Boračkom jezeru

Požar koji je aktivan na području Boračkog jezera kod Konjica, na jugu Bosne i Hercegovine, polako se stabilizira.

  • Vijesti

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 0

Požar koji je aktivan na području Boračkog jezera kod Konjica, na jugu Bosne i Hercegovine, polako se stabilizira.

Situacija je od jutros znatno bolja, a to nam je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio Husein Hodžić, pomoćnik gradonačelnika u službi za CZ i vatrogastvo Konjic.

"Jutros je puno bolje, vatrogasci su na terenu peti dan i rade dobar posao. Jutros smo pod kontrolu stavili dio koji je prijetio da se proširi na naseljene dijelove i ugrozi stanovništvo, nemamo više strah da će se ponovo aktivirati. Požar koji je aktivan na miniranom području još uvijek je aktivan, ali on ne prijeti objektima i ne ugrožava ljudske živote.

Dakle, glavni dio požara je pod kontrolom.

U gašenju požara sudjeluju Vatrogasna jedinica grada Konjica, i Vatrogasna jedinica Šumarstva Prenj.

Na terenu je trenutno dvadesetak osoba", rekao je Hodžić.

Podsjećamo, požar kod Boračkog jezera izbio je oko 15.30 sati u petak, 15. jula 2022. godine, a u gašenju su učestovale i Oružane snage BiH.

(Radiosarajevo.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...