STOLTENBERG NIKAD OŠTRIJI, EU ZASTUPNICIMA PORUČIO: "Prestanite kukati. Ukrajinski poraz je opasnost za nas"

Stoltenberg je rekao da bi zemlje članice Europske unije trebale težiti pružanju značajne podrške Ukrajini na duže vrijeme jer je "cijena nepodržavanja mnogo veća".

  • Svijet

  • 19. Jul. 2022  

  • 0

Glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je članove Europskog parlamenta da "prestanu kukati i da iskorače i pruže podršku" Ukrajini.

U strastvenom govoru rekao je: "Cijena koju plaćamo kao Europska unija, kao NATO, cijena je koju možemo mjeriti u valuti, u novcu. Cijena koju oni plaćaju mjeri se izgubljenim životima svaki dan. Trebali bismo se prestati žaliti i pojačati se i pružiti podršku, tačka."

Stoltenberg je rekao da bi zemlje članice Europske unije trebale težiti pružanju značajne podrške Ukrajini na duže vrijeme jer je "cijena nepodržavanja mnogo veća".

"U našem je interesu pomoći Ukrajini jer morate shvatiti da je, ako Ukrajina izgubi, to opasnost za nas. Ako vam nije stalo do moralnog aspekta ovoga - podrške narodu Ukrajine - trebali biste brinuti o vlastitim sigurnosnim interesima. Platite podršku, platite humanitarnu pomoć, platite posljedice ekonomskih sankcija, jer alternativa je da kasnije platite mnogo višu cijenu", rekao je Stoltenberg, prenosi Hina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...