IVANIŠEVIĆ JE SAMO REALAN: "Prije ću ja osvojiti Umag ove godine, nego što će Đoković na US Open"

Ivanišević je pojasnio kolike su šanse da Đoković zaigra u New Yorku.

  • Sport

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 1

Goran Ivanišević se obratio medijima prije početka turnira u Umagu i slikovito pojasnio koliko su šanse da Novaka Đokovića vidimo u New Yorku.

Srpski teniser u ovom trenutku ne može da uđe u SAD jer nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa su sve manje šanse da bi od 29. avgusta do 11. septembra mogao da igra na US Openu.

Ivanišević je pojasnio kolike su šanse da Đoković zaigra u New Yorku.

“Oko US Opena ne znam, po meni teško. Veći sam optimista da meni direktor Tomislav Poljak da specijalnu pozivnicu i da ću ja osvojiti Umag, nego da će njega pustiti na US Open. Oni su kao država zatvoreni za nevakcinisane, za sada on ne može da uđe u zemlju. A turnir kao turnir, nema problema s njim”,  poručio je teniski trener.

Zatim je napravio kraću retrospektivu godine.

“Godina je počela katastrofalno, jako loša, teška. I odluka ATP-a da skloni bodove na Wimbledonu je po meni totalno suluda i pogrešna. Ali važna pobjeda za njega, trebalo mu je to, pokazao je da je ubjedljivo najbolji igrač na travi. Baš mu je trebalo, kad nešto trebaš osvojiti, kad je najteže. On je pokazao tada najbolji tenis", prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...