BAKIR IZETBEGOVIĆ OTVORENO: Schmidt ima dva cilja i u tome ga podržavam, ali ne treba dirati Ustav FBiH (VIDEO)

- Jedno je da pomogne transparentnost procesa, integritet izbornog procesa i to je dobrodošlo i ima podršku SDA da to uradi. Drugo je da usvoji takozvane mehanizme deblokade Federacije BiH koji su kreirani u Neumu i koje smo mi svi prihvatili, uključujući i gospodina Čovića. I to može da uradi, kaže Izetbegović.

  • Politika

  • 20. Jul. 2022  20. Jul. 2022

  • 2

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas se još jednom osvnuo na svoj jučerašnji razgovor sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom o mogućim izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, rekavši da visoki predstavnik u BiH ima dva cilja.  

- Jedno je da pomogne transparentnost procesa, integritet izbornog procesa i to je dobrodošlo i ima podršku SDA da to uradi. Drugo je da usvoji takozvane mehanizme deblokade Federacije BiH koji su kreirani u Neumu i koje smo mi svi prihvatili, uključujući i gospodina Čovića. I to može da uradi.

Preko toga mislim da Schmidt neće ići, niti bi trebao ići. Dirati Ustav FBiH i zabraniti eventualno onima koji čine manjine u pojedinim kantonima da budu predstavljeni u Domu naroda nije uredu, konstitutivni narodi koji čine manjine u nekim kantonima, na primjer Bošnjaci u Livnu, Hrvati u Sarajevu, Tuzli, upravo oni treba da brane vitalni nacionalni interes, njima je upravo mjesto u Domu naroda - poručio je danas lider SDA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...