NOVALIĆ OBJAVIO RAT RADONČIĆU: "Došao je u BiH sa dvije plastične kese, njegova prošlost sadrži dosta sumnjivih KONTRAOBAVJEŠTAJNIH ISPADA!" (VIDEO)

"Nema bošnjačke ličnosti u novijoj historiji koju nije u svojim medijima mjesecima valjao u blatu."

  • Mini market

  • 20. Jul. 2022  21. Jul. 2022

Lider SBB-a Fahrudin Radončić često u svojim javnim istupima otvoreno i oštro kritizira svog koalicionog partnera u Vladi Federacije BiH premijera Fadila Novalića . Dosljedno ga u tome prati i "Dnevni avaz", list pod Radončićevom kontrolom.

Novalić se do sada uglavnom nije direktno uzvraćao na ove optužbe, no izgleda da se stvari mijenjaju. Tako je večeras cijeli jedan Facebook post posvetio upravo Radončiću i iznio niz teških optužbi na njegov račun.

Novalićev odgovor Radončiću prenosimo u cijelosti:

Fahrudin Radončić, "savjetnik" u Avazu, odavno je prepoznat kao neko ko je svakog uglednog Bošnjaka pokušao diskreditirati na najbrutalniji, klevetnički način i to je konstanta njegovog djelovanja. Nema bošnjačke ličnosti u novijoj povijesti koju nije u svojim mjesecima valjao u blatu. 

Ne smijemo na to samo prećutno gledati. 

Ja sam se za svoju zemlju borio. Borit ću se i za svoju čast i svoj ugled. Neću dozvoliti da me netko tko je u mojoj državi primljen sa dvije plastične kese, nastavlja medijski linčovati, svakodnevno me klevećući i prikupljajući tako tek jeftine političke poene.

Gotovo da se ne može činiti da neka čija prošlost sadrži dosta sumnjivih kontraobavještajnih ispada kao što je izjava u Prištini da je SDA odgovorna za agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Na svu sreću nas, ogromna većina Bosanaca i Hercegovaca je uvidjela ko je taj čovjek i svjestan su da njegov konce vuka udaljeni centri moći" , poručio je Novalić. 

Vezane vijesti

trenutak ...