BURNO U CRNOJ GORI: Abazović se branio zbog govora u Srebrenici, pa napravio novi gaf -"Taj govor je pisao Vučić..."

Što se tiče maltretiranja crnogorskih poslanika na granici Srbije, Abazović je kazao da je to pitanje apostrofirao.

  • Regija

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 2

 Vlada Crne Gore neće postupati zaštitnički prema bilo kome, poručio je premijer te zemlje Dritan Abazović i najavio promjene unutar Uprave policije. On je u okviru premijerskog sata kazao da neće podnijeti ostavku, te da zbog opstanka Vlade nije spreman da pravi kompromise na štetu Crne Gore.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković je premijeru kazala da je u Srebrenici napravio istorijsku sramotu Crnoj Gori.

Onda se osvrnula na nedavnu posjetu Srbiji kada se Abazović susreo sa najznačajnijim državnim predstavnicima te zemlje.

“Prilikom zajedničke press konferencije sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, on je istakao da mu se “čini da ste neka velika politička pitanja, koja su nas nekad razdvajala, uspjeli na konkretan način da razriješite”. Zbog toga je od izuzetne važnosti da javnost Crne Gore upoznate sa time koja ste to politička pitanja riješili sa predsjednikom Srbije Vučićem, pošto nas o tome nijeste izvijestili. Takođe, očekujem, da nam kažete i što su bili konkretni razlozi za nezakonito zadržavanje i maltretiranje poslanika Skupstine Crne Gore na granici sa Srbijom, koje je trajalo duže od godinu dana?”, pitala je Vuksanović Stanković.

Ona je pitala da li je tema razgovora Abazovića sa Vučićem, pored ugovora sa SPC, bila i prodaja EPCG

“Pa ćemo cijelu državu da predamo Vučiću? E nećete taj film gledati”, poručila je poslanica SDP-a.

Ako Vlada potpiše Ugovor sa SPC to će, ističe Vuksanović Stanković, značiti okupaciju Crne Gore.

“Crnogorci to nećete dozvoliti. Vaše džamije su zaštićene, a vjerska prava Crnogorki i Crnogoraca su ugašena. Ja nemam pravo na slobodu vjeroispovijesti, koja mi je Ustavom zagarantovana, a to govorim u ime svih Crnogorki i Crnogoraca”, kazala je Vuksanović Stanković.

Abazović je odgovorio da je njegov govor u Srebrenici bio univerzalan.

“Kada sam sišao sa bine poljubila me je majka Srebrenice. Hajka se digla jer su izbori u BiH. Problem je druge prirode. Problem je što treba kosmopolitiski duh premijera Crne Gore ubiti, ne samo u Crnoj Gori”, dodao je Abazović.

Na to ga je poslanica SDP-a pitala zašto se onda izvinjavao Majkama Srebrenice.

“Vi niste u Srebrenici održali univerzalni govor, no govor koji Vam je napisao Aleksandar Vučić”, kazala je ona.

Što se tiče maltretiranja crnogorskih poslanika na granici Srbije, Abazović je kazao da je to pitanje apostrofirao.

“Vjerujem da je to pitanje riješeno. Ne znam da li su poslanici putovali poslije 29. jula, ali mislim da je to pitanje riješeno”, istakao je Abazović, dodajući da nije za vođenje politike reprociteta prema Srbiji.

Kada je riječ o Temeljnom ugovoru pozvao je poslanicu SDP-a da kaže primjedbe.

“Je li neko vidio temeljni ugovor sa Katoličklom crkvom, ili su dobili informaciju da je potpisan u Vatikanu. Tvrdim da ugovor sa SPC nije u suprotnosti sa ustavom i zakonom. Čudim se pravnicama da ugovor može da suspenduje ustav i zakon bilo koje države na svijetu”, naveo je Abazović.

Ističe da CPC u Vladi imati isti tretman kao ostale vjerske zajednice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...