MALO OPTIMIZMA: Sjeverni tok 1 ponovo u funkciji za prenos gasa iz Rusije u Evropu

U prvom satu prenosa danas je u sistem isporučeno 48 miliona kubnih metara prirodnog gasa.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2022  

  • 0

Sjeverni tok 1, najvažniji plinovod kojim se dostavlja ruski gas Njemačkoj, ponovo je u funkciji od četvrtka nakon godišnjeg održavanja, potvrdio je Nord Stream AG.

Održavanje je počelo 11. jula na plinovodu koji prenosi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje iz Rusije u Njemačku ispod Baltičkog mora.

Radovi su završeni prema planu, što je donijelo olakšanje nakon zabrinutosti da bi to moglo značiti i potpuno zatvaranje plinovoda, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvom satu prenosa danas je u sistem isporučeno 48 miliona kubnih metara prirodnog gasa.

Sjeverni tok 1 ima kapacitet dnevnog prenosa od 160 miliona kubnih metara, a očekuje se da će prenos putem ovog sistema biti oko 65 miliona kubnih metara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...