VUKANOVIĆ O LIDERU SNSD-a: "Hoće li srbenda krenuti možda na hadž u Meku i Medinu?"

Izjava da se tobože pomolio za nezavisnost i samostalnost Republike Srpske je najsramniji i najprizemniji pokušaj manipulacije narodom i građanima  Republike Srpske, jer je njegova posjeta Izraelu doživjela pravi debakl.

  • Mini market

  • 21. Jul. 2022  

  • 2

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović prokomentarisao je posjetu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Izraelu i Zidu plača na kojem je, između ostalog, zaželio da Republika Srpska bude nezavisna. 

Vukanović je rekao da je, nakon svega što je Dodik uradio, pitanje hoće li njegov sljedeći potez biti i odlazak na hadž i molitvu u Meki i Medini.

Njegov prenosimo u cijelosti:

"Prvo je na veliki pravoslavni praznik Veliki petak, uoči Vaskrsa 2019. godine, bio na poklonjenju kod pape u Rimu, ljubio ruke svetom ocu u Vatikanu i tražio blagoslov da nastavi tajno da radi u interesu Katoličke crkve, prije svega u interesu Hrvata i Hrvatske, ključne katoličke zemlje na Balkanu.

Potom je u Jerusalimu stavio jarmulku, tradicionalnu jevrejsku kapicu i pomolio se na Zidu plača Mojsiju i Jahvi, izučio Toru i Talmud, te molio mu daju još koju godinu vlasti, moći i bogatstva, a on će se Jevrejima odužiti prebacujući im narodni novac i dijeleći rudnike i bogatstva Srpske kao da su njegova prćija.

Izjava da se tobože pomolio za nezavisnost i samostalnost Republike Srpske je najsramniji i najprizemniji pokušaj manipulacije narodom i građanima  Republike Srpske, jer je njegova posjeta Izraelu doživjela pravi debakl, a vrhunac diplomatskih aktivnosti je bilo usputno rukovanje sa predsjednikom Izraela, pored predavanja rudnika i resursa Srpske svom starom mentoru Libermanu, ministru finansija Izraela.

Kakav je to pravoslavni vjernik, kako se lažno predstavlja, koji piše nekakve ceduljice i moli se po hebrejskim običajima Mojsiju na Zidu plača? Da li je sramota da ovakvom nevjerniku i otpadniku od vjere, visoki crkveni velikodostojnici daju odlikovanja? Da li je dovoljno da narodni novac prebaci na račun neke eparhije, kao što je sada nezakonito obećao i prebacio 100 000 evra jerusalimskom patrijarhu sa računa Vlade Republike Srpske, pa da dvorskoj ludi i nevjerniku za sinekuru daju ordenja, rušeći tako ugled Crkve?

Pitanje je hoće li, na kraju svog putešestvija, uskoro srbenda krenuti možda na hadžiluk u Meku i Medinu, kružiti oko Kabe, obući bijelo odijelo ćefine, te klanjati molitve, od sabaha do ićindije i akšama, po islamskim običajima i tradici, jer mu je samo to preostalo?

Niko nas ovako nije brukao i sramotio, kao dvorska luda i marioneta stranaca bez skrupula i obraza, i nadam se da će napokon doći uskoro kraj ponižavanju i blamiranju na skoro svim svjetskim meridijanima", zaključio je Vukanović u blogu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...