PRVA DAMA UKRAJINE APELIRALA DA SE VIŠE ORUŽJA POŠALJE UKRAJINI: "Moj sin je svirao klavir, učio engleski, nakon invazije želi biti vojnik"

Tokom posjeta SAD-u Zelenska se sastala s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i prvom damom Jill Biden te državnim tajnikom Anthonyjem Blinkenom.

  • Svijet

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 1

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska kaže da je rat u Ukrajini potaknuo njezinog 9-godišnjeg sina da bude vojnik kad odraste.

U intervjuu za NBC Zelenska je rekla da njezin sin sada jedino razmišlja o borilačkim vještinama i kako koristiti pušku.

"Nadam se da će mome sinu biti vraćeno djetinjstvo. Prije rata je išao na folklor, svirao je klavir, učio engleski... Nakon invazije očito želi biti vojnik, ne mogu ga od toga odvratiti s umjetnošću i humanističkim naukama", rekla je supruga Volodimira Zelenskog. 

Zelenska je bila u posjeti SAD-u, gdje je apelirala da se više oružja pošalje u Ukrajinu.

"Želimo da svaki otac i majka mogu reći svom djetetu: 'Idi mirno spavati'"

Prva dama i predsjednik imaju dvoje djece - sina od devet godina i 18-godišnju kćer. Zelenska je tokom svoje posjete govorila i o nevoljama druge djece i roditelja u Ukrajini. Tokom 15-minutnog govora u Američkom kongresu pokazala je fotografije i snimke ubijene i ranjene ukrajinske djece. 

"Želimo da svaki otac i svaka majka mogu reći svom djetetu: 'Idi mirno spavati. Neće više biti zračnih i raketnih napada.' Je li ovo previše za poželjeti? Nažalost, rat nije gotov i teror se nastavlja" rekla je.

Tokom posjeta SAD-u Zelenska se sastala s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i prvom damom Jill Biden te državnim tajnikom Anthonyjem Blinkenom, prenosi Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...