REAKCIJA PRAVNOG STRUČNJAKA: "Nekada embargo na oružje, danas embargo na evropske pravne standarde

"Ako se kritike probosanskih snaga osnovane, onda je jasno da je i Visoki predstavnik nisko pao i to toliko nisko da je pod utjecajem ili u službi sila mraka i destrukcije", smatra pravnik Kukuruz.

  • Mini market

  • 21. Jul. 2022  

  • 0

Činjenica da pravna rješenja koja je pripremio da nametne Visoki predstavnik u BiH kritikuju uglavnom političke snage koje su BiH branile od agresije, a podržavaju, svojom šutnjom ili javnim stavovima, politike koje su vršile agresiju ili su bile u funkciji agresije na BiH, govori mnogo o karakteru pripremljenih pravnih rješenja, kazao je u svojoj reakciji pravnik Sifet Kukuruz.

"Takav pristup ukazuje da je riječ o pravnim rješenjima koja su u funkciji očuvanja i zaštite stečevina agresije na BiH, zločina genocida, etničkog čišćenja i drugih oblika zločina. Takvim ih osjeća žrtva agresije i to je ono što je najvažnije. Naravno, ako se pita žrtva agresije.

Ako se kritike probosanskih snaga osnovane, onda je jasno da je i Visoki predstavnik nisko pao i to toliko nisko da je pod utjecajem ili u službi sila mraka i destrukcije. Zato se i rezolucije koje se usvajaju širom Evrope o osudi zločina genocida u BiH, ne mogu i ne smiju smatrati podrškom izgradnji demokratske i pravne države BiH, nego isključivo kao političko sredstvo manipulacije u pokušaju pranja prljave savjesti evropskih država. Naravno, takve rezolucije mogu biti razumijevane i kao umirujuće sredstvo koje se BiH daje u pokušaju njene konačne eutanazije.

Međutim, ovosvjetski moćnici zaboravljaju da je BiH preživjela oružanu agresiju i to pod nepravedno nametnutim i primjenjivanim embargom na oružje. Zato će BiH zasigurno i ovaj puta, osloncem na pravo na samoodbranu, nadživjeti i pobijediti one koji rade protiv njene budućnosti, ali i protiv univerzalnih humanističkih i pravnih vrijednosti. Jedini uslov jeste da se danas probosanske snage ponovo ujedine i budu jedinstvene u otporu staroj ne/pravdi koja se pojavljuje i na/stupa u izmijenjem obliku", istakao je Kukuruz.

Nekada embargo na oružje, danas embargo na evropske pravne standarde Činjenica da pravna rješenja...

Objavljuje Sifet KukuruzSrijeda, 20. srpnja 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...