VIJEST O 'PREMIŠLJANJU' ANESTEZIJA ZA NAIVNE: Christian Schmidt je dužan mnogo toga objasniti!

Građani BiH ne žele ništa više ni manje od onog što gospodinu Schmidtu, kao i drugim Nijemcima i Njemicama, garantuje Ustav Njemačke.

  • Vijesti

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 2

Vijesti o tome kako se visoki predstavnik Christian Schmidt predomišlja u vezi nametanja Izbornog zakona koji bi ovjerio etničko čišćenje i poništio Aneks 7 koji se odnosi na povratak i integraciju stanovništva koje je izbjeglo iz ratom zahvaćenih područja je anestezija za naivne, tačnije uspavanka za javnost.

I tako će ostati sve dok se Christian Schmidt zvanično ne oglasi. A, za to se prvo mora vratiti u BiH, jer je trenutno van naše zemlje.

Ispravno će zaključiti i profesor Vahid Preljević koji poručuje da oni koji bagateliziraju OHR-ov prijedlog o etničkom cenzusu od 3% ne shvaćaju da bi ta odredba formalizirala ono što je bilo zacrtano u projekcijama Karadžića i Bobana, a to je etnifikacija prostora, tj. stvaranje etnički ekskluzivnih teritorija', piše novinska agencija Patrija.

"Zasad je taj princip sadržan u etničkoj nominaciji članova Predsjedništva po entitetima, ali upravo to i jeste bio predmet brojnih presuda iz Strasbourga i kritika na račun Ustava BiH. Nevjerovatno je da OHR kao eksponent Zapada taj princip etnoteritorijalizacije sad želi proširiti na cijelu FBiH", komentirao je Preljević.

Upravo zato eventualno premišljanje Schmidta, nakon što je i sam uvidio žestoke rekacije, kao i najave protesta ne znači ništa, jer će mnogo toga morati pojasniti. Nakon ovoga ništa neće biti isto!

Visoki predstavnik morat će objasniti kako i zašto, a prije svega u ime koga želi uništiti suverenitet, vladavinu prava, demokratiju, ljudska prava u Bosni I Hercegovini?

U ime koga Schmidt proglašava kraj održivog povratka, dok u isto vrijeme Milorad Dodik ‘trlja’ ruke na spomen toga, a dok i ono malo povratnika sa strahom liježe u krevet, sa strepnjom šalju djecu u školu!

Kako i zašto Visoki predstavnik Christian Schmidt namjerava da poništi odluku OHR-a kojom je bivši visoki predstavnik Wolfgang Petritsch nametnuo izmjene Ustava FBiH. Među nametnutim odredbama je i ona koja se odnosi na popunjavanje Doma naroda FBiH po principu 1:1:1.

Zašto Schmidt radi u korist onih koji ga od početka ne priznaju. Zašto ne djeluje u okviru svog mandata i doprinosi izgradnji demokratske, građanske i napredne države, a ne da udovoljava separatističkim i destruktivnim politikama, bilo domaćim ili stranim.

Građani BiH ne žele ništa više ni manje od onog što gospodinu Schmidtu, kao i drugim Nijemcima i Njemicama, garantuje Ustav Njemačke, ističu iz DF-a. Hiljade ljudi osjeća isto.

“Ne želimo ništa više od onoga što Evropska konvencija o ljudskim pravima štiti i garantira: pravo na slobodu, pravo da se ne smije biti diskriminiran, i pravo na sudjelovanje na slobodnim izborima”.

Ne dopustite da nam se prošlost ponavlja i objasnite nam, shodno civiliziranim vrijednostima koju kao Nijemac morate baštiniti, zašto sve radite netransparentno i do kada mislite šutjeti?

Ne gradite sada autoritet nad onim dijelom politika koje nikada nisu dovele u pitanje vaše imenovanje i funkciju! Nož u leđa onih koji se zalažu za poštivanje demokratije i ostvarivanje demokratskih prava u punom kapacitetu je opasna priča, ma koliko nas vi uspavljivali budni smo!

Na pragu definitivne etničke podjele BiH, raspada države i uvoda u neminovne sukobe koji bi uslijedili, jer niko razuman ne može prihvatiti da se apartheid za građane BiH uvodi na mala vrata i građani neće sjediti ‘skrštenih’ ruku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...