DOSPIO NA NASLOVNICE DNEVNIH LISTOVA: Britanac koji je ostavio suprugu zbog Ukrajinke u svoj dom primio još izbjeglica

Tony i Sofija su ubrzo uspostavili blisku vezu, a nedugo zatim, zaštitar je objavio da napušta porodicu kako bi bio sa svojom novom djevojkom.

  • Šareni svijet

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 0

Britanac koji je ostavio partnericu zbog Ukrajinke koju je njegova porodica prihvatila nakon što je izbjegla iz ratom zahvaćene zemlje, pozvao je još jedan izbjeglički par u svoj dom.

Tony Garnett iz West Yorkshirea dospio je na naslovnice u maju nakon što je napustio Lornu Garnett – svoju suprugu i majku njihovo dvoje djece –  zbog 22-godišnje Sofije Karkadim.

Sofija je pobjegla iz grada Lavova na zapadu Ukrajine i dočekana je u domu Garnettovih kao dio programa britanske vlade za prihvatanje izbjeglica.

Tony i Sofija su ubrzo uspostavili blisku vezu, a nedugo zatim, zaštitar je objavio da napušta porodicu kako bi bio sa svojom novom djevojkom.

Sada kada par iznajmljuje svoju kuću u Bradfordu, Daily Mail izvještava da su prihvatili novi mladi par – Sofiju Rastorhujevu (19) i njenog 18-godišnjeg dečka Iliju Troneviča.

Par je izbačen iz prve kuće u Bradfordu u koju su pozvani nakon što su pobjegli iz svoje ratom razorene zemlje.

Nakon što su objavili molbu na Facebooku, Tony i Sofija Karkadim su im pomogli.

Govoreći o njihovoj prethodnoj situaciji, Sofija Rastorhujeva je izjavila: “Drago mi je što su Tony i Sofija došli da nam pomognu. Bili smo veoma nezadovoljni na tom mjestu. Imali smo samo jedan mali kauč na razvlačenje na kojem smo spavali i bilo je vrlo neudobno. Jednostavno se nismo osjećali dobro.”

Podsjećamo, Tony je dobio niz kritika na internetu otkako je njegova veza objavljena u medijima, a 29-godišnji otac dvoje djece insistira na tome da priča skriva više nego što se na prvi pogled čini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...