VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ PORUČILA DRITANU ABAZOVIĆU: "Sarajlije su vam dale najbolji odgovor, dat će i država BiH"

Nastavljaju se varnice među vlastima Crne Gore.

  • Regija

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 0

Predsjednica Klupa SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vukasnović – Stanković upitala premijera te zemlje Dritana Abazovića zbog čega se izvinjavao Majkama Srebrenice, ako je u njegovom govoru u Srebrenici bilo sve uredu.

On joj je poručio da je time želio smanjiti tenzije.

"Danas su vama najbolji odgovor dale Sarajlije, a dat će vam i država BiH. Meni je žao što vi ne pravite razliku između ratnog zločina i genocida jer se genocid vezuje za rasu, vjeru i naciju jer neko je ubijen zato što je određene nacije. Možda ne bi bio ubijen da nije te nacije. Svaki ratni zločin i genocid, utvrđen međunarodnim presudama ću da osudim, bez obzira ko ga je i nad kime počinio", replicirala je Vuksanović – Stanković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...