"ZGRADA JE MINIRANA": Još jedna lažna dojava o bombi u zgradi Vlade BPK-a

Precizirao je da je email na ćirilici s porukom "Zgrada je minirana" upućen na adresu Službe za odnose s javnošću Vlade BPK, čija uposlenica je prijavila Operativnom centru MUP-a.

  • Hronika

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 0

Na adresu Vlade Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) putem emaila danas u popodnevnim satima ponovo je upućena dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, potvrdio je kantonalni ministar unutrašnjih poslova Armin Mandžo.

Precizirao je da je email na ćirilici s porukom "Zgrada je minirana" upućen na adresu Službe za odnose s javnošću Vlade BPK, čija uposlenica je prijavila Operativnom centru MUP-a.

- Zgrada kantonalnih institucija odmah je ispražnjena, a ekipa krim-tehničara izvršila je detaljan kontradiverzioni pregled (KDZ) koji je trajao dva i po sata i ustanovljeno je da je riječ o lažnoj dojavi. Od početka juna, ovo je šesta lažna dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi u zgradi kantonalnih institucija - podsjetio je Mandžo.

Dodao je da je i ova kao i sve prethodne prijavljena Federalnoj Upravi policije kao i Ministarstvu sigurnosti BiH, koji rade na rasvjetljavanju ovih slučajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...