ZEMLJA GORI: U ovom bh. gradu se oko 17 sati očekuju temperatura od 42 stepena, izbjegavajte boravak na otvorenom

Nezapamćena vrućina vlada i na sjeveru BiH, u istočnoj Hrvatskoj, sjevernom i centralnom dijelu Srbije, te dijelovima Rumunije i Bugarske.

  • Vijesti

  • 23. Jul. 2022  23. Jul. 2022

  • 0

Toplotni udar i ekstremno visoke tempereture pogodile su našu državu, ali i regiju i Evropu. 

Visoke temperature koje prelaze 40 stepeni Celzijusa danas su zahvatile područja jugoistoka Evrope sa epicentrom nad Mađarskom.

Nezapamćena vrućina vlada i na sjeveru BiH, u istočnoj Hrvatskoj, sjevernom i centralnom dijelu Srbije, te dijelovima Rumunije i Bugarske.

Temperaturni vrhunac očekuje se oko 17 sati, a što se tiče BiH, crveno upozorenje izdato je za regiju Prijedor gdje se u 17 sati očekuje temperatura od 42 stepena Celzijusa. 

Medicinski stručnjaci upozoravaju da se neophodno paziti tokom trenutnih klimatskih uslova, hronični bolesnici da izbjegavaju izlazak na otvoreno od 11 do 17 sati, da se izbjegavaju vožnje na duge relacije tokom dana, te da se uzima što više tečnosti. 

Također, preporuka je da se u ishrani koriste laganije vrste hrane. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...