ŽELJKA CVIJANOVIĆ OGORČENA PISMOM AMERIČKIM ZVANIČNICIMA: „Ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni, vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca...."

Izvršna direktorica Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila je pismo zvaničnicima SAD-a u kojem se zahtjeva da predsjednici RS-a zabrane ulazak u Ameriku i otkažu sve zakazane sastanke s njom.

  • Politika

  • 24. Jul. 2022  24. Jul. 2022

  • 6

Povodom pisma Kongresa Bošnjaka upućenog američkim zvaničnicima, predsjednica bh. entiteta Republika Srpska Željka Cvijanović izjavila je Srni da su „ostrašćeni, tendenciozni i bezobrazni navikli da vikom i galamom prave pritisak na svakog stranca da bi im ispunili unitarističke političke želje i snove o BiH u kojoj Srbi i Hrvati klimaju glavom i puze pred njihovim političkim ambicijama“.

Izvršna direktorica Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila je pismo zvaničnicima SAD-a u kojem se zahtjeva da predsjednici RS-a zabrane ulazak u Ameriku i otkažu sve zakazane sastanke s njom.

„Neka Porčo piše američkim institucijama da zabrane ulazak njenim političkih perjanicama koje su u svojoj političkoj ili diplomatskoj karijeri dijelili pasoše radikalnim ekstremistima koji su ovdje odsijecali glave i imali veze sa svakim terorističkim aktom u svijetu. Nažalost, takvi još rade u institucijama BiH. I još krstare svijetom i motaju se po institucijama mnogih država samo s jednim ciljem - da pričaju protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika", rekla je Cvijanovićka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...