VELIKI PAD DŽUMHURA NA ATP LISTI: Sada je tek 217, a svemu su kumovali zdravstveni problemi

On je i dalje najbolje rangirani bh. teniser, a iza njega je smješten Mirza Bašić koji je nazadovao jedno mjesto i sada je 251. igrač s liste.

  • Sport

  • 25. Jul. 2022  

  • 1

Damir Džumhur, 30-godišnji bosankohercegovački teniser zabilježio je veliki pad na novoj ATP -listi, objavljenoj ovog ponedjeljka.

Džumhur, koji je zbog zdravstvenih problema duže vrijeme van terena, nazadovao je 32 pozicije i sada je 217. teniser svijeta.

On je i dalje najbolje rangirani bh. teniser, a iza njega je smješten Mirza Bašić koji je nazadovao jedno mjesto i sada je 251. igrač s liste.

Na 271. poziciji je Nerman Fatić i on je u odnosu na prošlosedmičnu listu bolje rangiran za 13 mjesta.

ATP-listu predvodi Daniil Medvedev, a iza njega su Alexander Zverev, Rafael Nadal, Stefanos Tsitsipas, Carlos Clcaraz, Casper Ruud, Novak Đoković, Andrey Rublev, Felix Auger - Aliassime, a krug deset najboljih igrača svijeta zatvara Jannik Sinner.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...