KAKO SULJAGIĆ VIDI BiH NAKON SCHMIDTOVE ODLUKE: "Ono što je HVO 'etnički očistio' - to je hrvatsko; ono gdje je tzv. VRS počinila genocid - to je srpsko; ono što je ARBiH odbranila..."

Direktor MC Srebrenica-Potočari Emir Suljagić podijelio je sa korisnicima društvene mreže Twitter svoje viđenje Bosne i Hercegovine nakon što Schmidt nametne izmjene

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2022  25. Jul. 2022

  • 5

Nakon što je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt odlučio nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH u korist HDZ-a, uslijedile su brojne i burne reakcije bh. političara.

Odluke se odnose na funkcionisanje domova, izbor rukovodstva Federacije BiH, izbor sudija Ustavnog suda FBiH te koje bi trebale da obezbijede integritet izbornog procesa.

Predloženim rješenjima niko ne bi dobio sve što želi, ali bi konačno Ustavni sud FBiH profunkcionisao u punom smislu te višemjesečnih pregovora o uspostavi vlasti, koja na nivou FBiH nikad nije ni dogovorena od posljednjih izbora, više ne bi bilo.

Direktor Memmorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić podijelio je sa korisnicima društvene mreže Twitter svoje viđenje Bosne i Hercegovine nakon što Schmidt nametne izmjene.

- Nakon što Herr Schmidt nametne izmjene Izbornog zakona, od utorka naime, naša zemlja će izgledati ovako: ono što je HVO "etnički očistio" - to je hrvatsko; ono gdje je tzv. VRS počinila genocid - to je srpsko; ono što je ARBiH odbranila - to dijelimo na troje - napisao je Suljagić na Twitteru.

Podsjetimo, visoki predstavnik BiH u utorak bi trebao da donese spornu odluku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...