AZRA ZORNIĆ OTKRIVA: "U devet sati ujutro dočekat ćemo gospodu iz OHR-a kad budu dolazili na posao..."

U organizaciji Udruženja ReStart, građani će se ponovo okupiti ispred zgrade OHR-a u jutarnjim satima.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2022  25. Jul. 2022

  • 0

Apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu Azra Zornić za Oslobođenje je potvrdila tvrdnje o nastavku protesta ispred OHR-a.

"Visokom predstavniku sam jedino zahvalna što je uspio ujediniti i poziciju i opoziciju u zajedničkoj borbi za opstanak jedine nam domovine, a sve ostalo je negativno u kontekstu njegovog djelovanja. Protesti su bili masovni, gdje su bili pripadnici svih političkih stranaka, bilo je dosta građana, djece, čak i beba... Velika grupa građana je još uvijek pred OHR-om i čekaju da Schmidt izađe i da im se obrati. Međutim ne očekujem da će izaći, jer mislim da on danas uopšte nije ni bio u zgradi OHR-a. On svojim ponašanjem minimizira naš skup, naše obraćanje, volju građana ove zemlje o čijoj sudbini bi on htio da odlučuje", kazala je za Oslobođenje Zornić.

Kako je Zornić rekla našim novinarima protesti se trebaju nastavi i sutra.

"Ujutro ćemo imati građanske proteste koje okuplja neformalna grupa građana pod parolom 'Buđenje građana, odnosno Restart' kako bi u devet sati dočekali gospodu iz OHR-a ako se budu smilovali da dođu na posao i protest nastavljamo u kontinuitetu i narednih dana, dok se ova neizvjesnost ne riješi", kazala je Zornić.

U organizaciji Udruženja ReStart, građani će se ponovo okupiti ispred zgrade OHR-a u jutarnjim satima, odnosno u 09:00 sati.

Podsjećamo, na poziv nekoliko političkih stranaka u Sarajevu se održava mirni protest ispred zgrade Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (OHR).

Razlog održavanja današnjih protesta je najavljena eventualna odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta o izmjenama Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...