POVRATAK MEĐU „SVOJE“: Na pomolu je transfer sezone, Edin Džeko bi uskoro mogao napustiti Inter i obući dres…

Prijelazni rok u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Italiji počeo 1. jula, a već smo svjedočili nizu spektakularnih transfera.

  • Sport

  • 26. Jul. 2022  

  • 1

Sebastien Haller ovo je ljeto stigao u Borussiju Dortmund iz Ajaxa kao zamjena za Erlinga Haalanda, no tokom priprema s novim klubom otkrio je da ima rak testisa. Uskoro bi se trebao saznati kakvo je njegovo zdravstveno stanje i hoće li Borussia moći računati na njega ove sezone.

Ispostavi li se da Haller ne može igrati ove sezone, Dortmund je već pripremio četiri napadača koja bi mogao dovesti, tvrdi Florian Plettenberg. Među njima je i Edin Džeko, koji je otpisan u Interu.

Bh. reprezentativac bi se u tom slučaju vratio u Njemačku nakon 11 godina, kada je iz Wolfsburga otišao u Manchester City. Ostale opcije su Mauro Icardi, Jhon Cordoba i Krzysztof Piatek.

Podsjetimo, najbolji bh. nogometaš svih vremena, Edin Džeko, u dresu Wolfsburga ispisao je najsjajnije stranice u povijesti tog kluba. Džeko i Misimović su osvojili titulu prvaka Njemačke, a Edin je bio i najbolji strijelac Bundeslige.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...