POGUBLJEN MASOVNI UBICA: U jednom od najšokantnijih napada ikada nožem je likvidirao sedam ljudi...

Radi se o prvom pogubljenju u zemlji ove godine.

  • Hronika

  • 26. Jul. 2022  

  • 0

U Japanu je pogubljen 39-godišnji muškarac koji je 2008. godine u nasumičnom napadu u Tokiju ubio sedam osoba.

Tomohiro Kato počinio je jedno od najšokantnijih masovnih ubistava u novijoj povijesti te zemlje. Kao 25-godišnjak se kamionom zaletio u gomilu pješaka u trgovačkoj četvrti Akihabara u vrijeme kada su ljudi išli na ručak i ubio tri osobe. Zatim je nožem krenuo na prolaznike, ubivši četvero njih i ranivši osmero.

Obješen u zatvoru

Policija ga je uhitila na mjestu događaja, a kasnije je na suđenju priznao svoje zločine, rekavši da ga je naljutilo maltretiranje na internetu. Njegov zločin pokrenuo je tada u Japanu brojne rasprave o nasumičnim ubojstvima, utjecaju interneta i neuspjesima u podršci mentalnom zdravlju mladih ljudi, piše BBC.

Japanski mediji su danas izvijestili da je Kato obješen u zatvoru u Tokiju. Radi se o prvom pogubljenju u zemlji ove godine. U Japanu su prošlog prosinca obješene tri osobe, a više od 100 zatvorenika čeka izvršenje smrtne kazne.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...