PLENKOVIĆ O PROTESTIMA U SARAJEVU: "Grozno, dokazuju da nam je Pelješki most nužan"

Pelješki most je, tvrdi premijer susjedne zemlje, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti.

  • Regija

  • 26. Jul. 2022  

  • 17

Jučer i danas u Sarajevu građani protestuju protiv najavljenih mjera Christiana Schmidta vezanih za izmjene Izborog zakona i određene ustavne promjene u Federaciji BiH. Danas je, govoreći povodom otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković uspio napraviti sponu između dva događaja.

“Jučerašnji događaji u Sarajevu, grozni i neprihvatljivi, pa čak i prijeteći protesti visokom predstavniku Christianu Schmidtu pokazuju da ovaj most Hrvatskoj nije luksuz, on je nužnost”, poruka je Plenkovića koji se obratio iz Dubrovnika.

  

Play Video

Pelješki most je, tvrdi premijer susjedne zemlje, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti.

“Mi strateške nacionalne interese ostvarujemo sa izrazito onsaženim međunarodnim položajem i punim samopouzdanjem i vizijom u ono što radimo”, poručio je Plenković.

Podsjetimo, premijer Hrvatske jučer je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini, a što je iskoristio kao priliku da pohvali smjer kojim je krenuo visoki predstavnik BiH.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...