MIJATOVIĆ OŠTRO IZ BANJE LUKE: Borba mora ići dalje, Vojin ako hoće da bude Bosanac, mora prihvatiti da je u Banja Luci balija, a u Sarajevu četnik

"Ovih dana slušamo da ključne zemlje daju podršku Schmidtu i tvrde da je samostalan u donošenju odluka", poručio je Mijatović.

  • Mini market

  • 27. Jul. 2022  

  • 4

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandirat za člana Predsjedništva BiH iz bh. entiteta Republika Srpska zahvalio se bivšem visokom predstavniku Valentinu Inzku, kazavši kako je on „znao šta je Bosna i Hercegovina“.

"Diplomatski izvori tvrde da Schmidt do kraja sedmice nameće odluku oko Izbornog zakona.

Valentin Inzko je bio čovjek koji je znao i razumio šta je BiH, mnogo puta smo pričali i vrlo često iako je htio reagovati nije imao podršku ključnih zemalja PIC-a.

Ovih dana slušamo da ključne zemlje daju podršku Schmidtu i tvrde da je samostalan u donošenju odluka. Ok, dvostruki aršini su nešto na šta smo navikli i moramo živjeti sa spoznajom da je to odnos “velikih” prema nama “malima”.

Kakva god bude odluka ne smijemo odustati od stvaranja BiH indentiteta, vidjeli smo šta je to danas. Nažalost, danas je taj indetitet sveden da jedan Vojin ako hoće da bude Bosanac, mora prihvatiti da je u Banja Luci balija, a u Sarajevu četnik.

Ali, ima jedna stvar koju moraju shvatiti i “veliki” iz inostranstva i “veliki” u BiH, ovu zemlju su vijekovima pravili “mali”, jer biti Bosanac nije stvar samo nacionalnog indentiteta, to je više od toga, to je ono zbog čega živiš i kako opstaješ, to je ono što ni jedan, Amerikanac, Englez, Nijemac…. nikad  nije imao niti će imati bez obzira na sve!

Pobijedićemo sve kad pobijedimo sami sebe, zapeli smo u zamkama moćnih, zaboravili smo zavjet naših starih, komšija je bitniji od svih tuđinaca, jer moji su i Enver i Robert i Saša, i Edin, i Marija i Sanja… od iste smo krvi Bosanske bez obzira kako se bogu molili ili ne molili.

Borba mora ići dalje, poštuje vas sve vaš - u Banja Luci balija, a u Sarajevu četnik: Vojin Mijatović 100% Srbin, 101% Bosanac", poručio je Mijatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...