BORJANA KRIŠTO OTVORENO PRIJETI: "Odluka Schmidta dovodi u pitanje postojanje BiH kao suverene države…“

Ne stišavaju se bh. političara reakcije nakon odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona u BiH.

  • Politika

  • 28. Jul. 2022  28. Jul. 2022

  • 16

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i kandidatkinja za članicu Predsjedništva Bosne i Hercegovine komentirala je za TV „Herceg-Bosne“ odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne ograničene izmjene Izbornog zakona u BiH.

"Odluka Schmidta dovodi u pitanje postojanje BiH kao suverene države", kazala je u telefonskom razgovoru Krišto te dodala:

„Ovdje se radi sve drugo, a ne integritet izbornog procesa. obzirom da se kroz ove izmjene zapravo daju ovlasti jednom tijelu za provedbu izbora CIK-u koje je zapravo izabrano protivno zakonskoj proceduri odnosno na netransparentan način“, kazala je Krišto.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...