DUŠANKA MAJKIĆ OTVORENO PRIJETI: „Nema podrške Zakonu o akcizama ako ne bude…“

Majkić tvrdi da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je usvojen u prvom čitanju, najlošiji prijedlog koji je došao u parlament.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2022  

  • 3

Zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) najavila je ulaganje amandmana koji će, kako je rekla, unijeti red u Zakon o akcizama, čije usvajanje očekuje na posljednjoj sjednici ovog saziva.

Majkićeva je u programu RTRS-a rekla da Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se predviđa ukidanje akciza na naftne derivate na šest mjeseci, ima nekoliko statusnih grešaka.

- Da su normalne okolnosti ne bismo glasali za ovaj prijedlog, ali da ne bismo dovodili dalje u pitanje primjenu ovog zakona, glasali smo. Јa sam pripremila amandman i očekujem njegovo prihvatanje - rekla je ona.

Majkić tvrdi da je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je usvojen u prvom čitanju, najlošiji prijedlog koji je došao u parlament, dodajući da očekuje da će biti održana još jedna sjednica Doma naroda u ovom sazivu i da će njen amandman biti prihvaćen, jer će u suprotnom izostati podrška ovom zakonu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...