SAD PROMET TEČE KAO OD ŠALE: Otvaranjem Pelješkog mosta drastično smanjen broj putnika na GP Klek

Dva dana nakon otvaranja Pelješkog mosta za promet, u jeku turističke sezone, broj putnika na GP Klek manji je za 42 posto u odnosu na prošlu sedmicu.

  • Regija

  • 29. Jul. 2022  

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović je objavio podatke o padu broja putnika na Graničnom prijelazu Klek nakon otvaranja Pelješkog mosta.

Dva dana nakon otvaranja Pelješkog mosta za promet, u jeku turističke sezone, broj putnika na GP Klek manji je za 42 posto u odnosu na prošlu sedmicu.

"To je potvrda koliko nam je izgradnja mosta bila nužna, ne samo za naše ljude, već i strane turiste u Hrvatskoj", napisao je hrvatski ministar policije.

Dok je otvaranje Pelješkog mosta za Dubrovnik, Pelješac i ostatak Hrvatske sa turističke i ekonomske strane velika i važna vijest, u Neumu su zabrinuti.

Ugostitelji i trgovci zabrinuti su da će u velikoj mjeri opasti promet magistralnom cestom kroz Neum, što će njima ugroziti poslovanje, a zabrinuti su i hotelijeri i privatni iznajmljivači apartmana jer će, kako kažu, vjerojatno biti manje gostiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...