JEDNA OD OMILJENIJIH DESTINACIJA BH. TURISTA: Turska u prvoj polovini 2022. privukla više od 16 miliona stranih posjetilaca

Najviše stranih posjetilaca u periodu januar - juni stiglo je iz Njemačke (više od dva miliona), gotovo četiri puta više nego godinu ranije, pokazuju podaci Ministarstva kulture i turizma.

  • Ekonomija

  • 29. Jul. 2022  

  • 0

Turska je u prvoj polovini godine privukla oko 16,4 miliona stranih posjetilaca, što je godišnji rast od 185,7 posto, pokazuju zvanični podaci objavljeni u petak.

Najviše stranih posjetilaca u periodu januar - juni stiglo je iz Njemačke (više od dva miliona), gotovo četiri puta više nego godinu ranije, pokazuju podaci Ministarstva kulture i turizma.

Slijede Rusi s oko 1,5 miliona posjetilaca, Britanci s 1,3 miliona i Bugari s 1,2 miliona u prvih šest mjeseci 2022. godine.

Istanbul, najmnogoljudniji grad u Turskoj privukao je 41,3 posto ukupnog broja stranih posjetilaca, odnosno 6,8 miliona.

Na drugom mjestu je Antalija s 24,7 posto, odnosno više od četiri miliona turista. Edirne, koji dijeli granicu s Bugarskom i Grčkom privukao je 10,7 posto ukupnog broja posjetilaca, odnosno 1,8 miliona.

Podaci ministarstva pokazuju kako je zemlja dočekala 19,5 miliona posjetilaca od januara do juna, uključujući turske državljane koji žive u inostranstvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...