"U MAHALI NEMIR...": Film "Praznik rada" Pjera Žalice zatvara 28. Sarajevo Film Festival

Radnja filma "Praznik rada" prati Armina, koji se nakon deset godina u Njemačkoj, u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući.

  • Kultura

  • 29. Jul. 2022  

  • 0

Premijera filma bh. reditelja Pjera Žalice "Praznik rada" 19. augusta će zatvoriti 28. Sarajevo Film Festival. Bit će prikazan u Open Air programu Sarajevo Film Festivala.

"Zatvoriti Sarajevo Film Festival je iznimna čast i novo iskustvo. Oboje je preduslov za ogromnu tremu, ali vjerujem da nećemo iznevjeriti očekivanja publike i veličinu trenutka, jer smo radili u duhu kolektivnog entuzijazma i ljubavi, uvjereni da važnu priču pričamo na pravi način. Nadam se dobrom vremenu i zdravlju pa da zatvaranje bude veliki trenutak velikog festivala. Zahvaljujem svima koji su radili i podržali film i Sarajevo Film Festivalu koji nam je dao najbolju moguću okolnost da ga premijerno prikažemo gledaocima zbog kojih i za koje smo pravili film", rekao je Žalica.

Radnja filma "Praznik rada" prati Armina, koji se nakon deset godina u Njemačkoj, u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komšija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

alt

Uloge u filmu ostvarili su: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo i Branimir Popović.

Online ulaznice za filmove u programu Sarajevu Film Festivala su u prodaji od 1. augusta od 15 sati. Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje od ponedjeljka, 8. augusta od 10 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...