SVE OČI UPRTE U NAJMOĆNIJU ŽENU AMERIKE: Jedan njen potez može da izazove TREĆI SVJETSKI RAT

Tokom posjete Aziji Pelosi će obići Japan, Južnu Koreju, Maleziju i Singapur.

  • Svijet

  • 29. Jul. 2022  29. Jul. 2022

  • 0

Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi, zajedno sa drugim članovima delegacije Kongresa SAD, započet će danas posjetu Aziji, ali još nije jasno da li će obići i Tajvan, javlja NBC News pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Jedan od izvora, koji je imao uvid u plan puta, rekao je da je posjeta Tajvanu označena kao moguća.

Tokom posjete Aziji Pelosi će obići Japan, Južnu Koreju, Maleziju i Singapur.

Kineski predsjednik Xi Jinping upozorio je američkog predsjednika Josepha Bidena, tokom telefonskog razgovora, da se ne igra sa vatrom oko Tajvana i istakao da je Peking zabrinut zbog moguće posjete ostrvu predsjednice Predstavničkog doma SAD-a Nancy Pelosi.

Xi je naveo da bi Washington trebalo da poštuje politiku jedne Kine i istakao da se Kina čvrsto protivi nezavisnost Tajvana i spoljnom miješanju, prenosi Reuters.

Biden je rekao da se američka politika prema Tajvanu nije promijenila i da se Washington snažno protivi jednostranim naporima da se promijeni status kvo ili podrije mir i stabilnost širom Tajvanskog moreuza, saopćila je ranije Bijela kuća.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...