NAJBOLJA PLIVAČICA BIH NEUMORNA: Lana Pudar priprema se za novi veliki izazov

Evropsko prvenstvo u plivanju biće održano u Rimu od 11. do 17. avgusta.

  • Sport

  • 30. Jul. 2022  30. Jul. 2022

  • 0

Najbolja plivačica BiH Lana Pudar priprema se sa svojim timom na novom zatvorenom bazenu u Trebinju za Evropsko prvenstvo u Rimu.

Pudar je rekla novinarima da su uslovi za treniranje u trebinjskom zatvorenom bazenu odlični, da misli da će češće dolaziti, te zahvalila upravi i menadžmentu za gostoprimstvo.

Ona je rekla da na predstojećem Evropskom prvenstvu može očekivati finale i borbu za medalje, budući da iza sebe ima tri veoma dobra prvenstva.

Pudar je podsjetila da je u ovoj sezoni na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti osvojila šesto i osmo mjesto, potom je na Mediteranskim igrama osvojila dva zlata.

Na Evropskom juniorskom prvenstvu dva zlata i srebro.

“Mnogo mi znače ti rezultati, vidim da plivanje u BiH postaje popularno i mislim da će u budućnosti biti još medalja u ovom sportu”, rekla je Pudar.

Damir Đedović, trener Lane Pudar, rekao je da su u Trebinju već pet dana i da su prezadovoljni uslovima koji nudi zatvoreni bazen.

“Sasvim je sigurno da će nam to biti jedna od budućih stanica za pripreme koje slijede u narednom periodu.

Pripremamo se za Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu i nadam se da će nam ova promjena dati dodatni motiv za postizanje rezultata”, naveo je Đedović.

Evropsko prvenstvo u plivanju biće održano u Rimu od 11. do 17. avgusta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...