RAMIZ SALKIĆ U POSJETI MILIĆIMA: "Vlasti RS-a žele provesti ratni cilj o etnički čistom srpskom pravoslavnom entitetu, oni su generator problema za Bošnjake"

Ambijent i okruženje u kojem danas Bošnjaci žive u ovom entitetu su nepovoljni, kaže Salkić

  • Politika

  • 31. Jul. 2022  

  • 1

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić danas je u naselju Maćesi, opština Milići, prisustvovao tradicionalnoj Šehidskoj dovi, koju su organizovali Medžlis Islamske zajednice Vlasenica i džemat Nova Kasaba.

Prigodnim vjerskim programom, te učenjem dove za šehide, preživjeli su odali počast ubijenim stanovnicima ovog mjesta.

U periodu agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, od 1992. do 1995. godine, ubijena su 73 stanovnika ovog mjesta čija se imena nalaze na centralnom spomen-obilježju.

Salkić je prisutnima istakao ‘da je međunarodna zajednica svojim pasivnim odnosom i nečinjenjem da diskriminacija prestane vjetar u leđa srpskoj vlasti koja je provodi‘, javlja Fena.

"Ambijent i okruženje u kojem danas Bošnjaci žive u ovom entitetu su nepovoljni. Generator svih problema Bošnjaka u ovom entitetu danas je separatistički orijentisana vlast entiteta koja kroz diskriminaciju Bošnjaka želi provesti ratni cilj o etnički čistom srpskom pravoslavnom entitetu. Zbog toga je u svim entitetskim, lokalnim organima i javnim preduzećima zaposleno oko 1 posto Bošnjaka što je u potpunoj suprotnosti sa ustavnim odredbama", rekao je Salkić.

Smatra da se o trenutnom stanju treba otvoreno govoriti kako bi se pridobila međunarodna zajednica da djeluje da diskriminacija prestane.

"Ovo današnje okupljanje pokazuje da u nama ima volje i snage da ova naša ognjišta i u budućnosti budu naša, u našoj domovini BiH. Država to smo mi, tako se ponašajmo i radimo za našu domovinu", dodao je Salkić, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...