BILA JE "ŽENA ZA ZADOVOLJSTVO": S 20 godina završila u haremu najbogatijeg čovjeka na svijetu, dijelila ga je s 11 drugih žena

"Nikad nisam upoznala tako inteligentnog, rječitog i zabavnog čovjeka poput Adnana, 44-godišnjeg oca petero djece. Da, bio je nevjerovatno bogat, ali je imao i neku mirnu snagu. Polako sam padala na njegov šarm", priznaje Jill,

  • Žena

  • 31. Jul. 2022  

  • 1

Jill Dodd bila je ljepotica, mlada manekenka kojoj su se muškarci doslovce bacali pod noge.

Družila se s elitnim društvom, putovala i uživala na brojnim zabavama, a onda je na jednom “partiju” u Monaku 1980. godine upoznala njega – ekstremno bogatog čovjeka kojem je postala jedna od “žena za zadovoljstvo”.

Jill je tada imala svega dvadeset godina, on je bio skoro 25 godina stariji od nje, ali je istovremeno bio najbogatiji čovjek na svijetu. Adnan Khashoggi bio je saudijski biznismen, trgovac oružjem i čovjek koji je imao već jedanaest žena.

"Nikad nisam upoznala tako inteligentnog, rječitog i zabavnog čovjeka poput Adnana, 44-godišnjeg oca petero djece. Da, bio je nevjerovatno bogat, ali je imao i neku mirnu snagu. Polako sam padala na njegov šarm", priznaje Jill, pričajući i da joj je prilikom njihova prvog susreta vlastitom krvlju na njezinoj ruci ispisao “volim te”.

Bogataš ju je neumorno jurio, vodio na romantične sastanke širom svijeta te se ubrzo zaljubila za njega. Kad ju je pitao da postane jedna od njegovih 11 “žena za zadovoljstvo”, što je prema saudijskim zakonima dopušteno, pristala je i dogovor zapečatila poljupcem.

"U tom trenutku sam postala članica Adnanova harema, smjenjivala sam se s drugim ženama da bih imala odnose s čovjekom kojeg volim", napisala je kasnije Dodd u svojim memoarima “The Currency of Love: A Courageous Journey to Finding the Love Within”.

Ona je u jednoj emisiji ispričala detalje o svom životu u haremu, o Adnanu koji ju je uvjeravao da će “voditi računa o njoj” i htio sklopiti ugovor na pet godina.

"Imala sam svoju kuću, a Adnanova kuća na velikom imanju je bila izdvojena. Kad bih se viđala s njim, bili bismo nasamo u njegovoj kući ili bi on došao kod mene", rekla je.

Jill kaže da joj u tom trenutku nije smetalo to što svog partnera dijeli s drugim ženama te da ju je ta spoznaja stigla tek kasnije. Sumirajući sve što joj se događalo, Dodd vjeruje da je Khashoggi plaćao agencijama za modeling velike svote novca, kako bi sve te lijepe mlade žene dolazile na njegove zabave i imale seksualne odnose s njim i njegovim prijateljima.

"Nisam o sebi razmišljala kao o tim ženama, ali bila sam jedna od njih, očigledno. Ipak, nikad nisam o sebi mislila kao o ku*vi, i dalje ne mislim tako", rekla je ona.

Jill je u svojoj knjizi, koju je objavila 2017. godine, na dan smrti Adnana Khashoggija, otkrila i da mu je bila vjerna dok su bili zajedno.

"Kako su mjeseci prolazili, samo sam željela biti s Adnanom i nisam mislila o detaljima. Bio mi je dečko. Čak i kad je tu bilo još žena, nisam znala koje su od njih 'žene za zadovoljstvo', koje su povremene ljubavnice ili prijateljice s kojima flertuje. Među nama ženama nije bilo nekih bliskih ljudskih odnosa", ispričala je Jill.

Međutim, nakon dvije godine boravka u haremu, više nije željela biti samo jedna od njegovih žena, već je željela monogamiju. Budući da to nije mogla dobiti, napustila ga je.

alt

Jill Dodd danas

"Bio je to prijateljski raskid i ostali smo u telefonskom kontaktu godinama", kaže ova žena, danas vlasnica modne linije “Roksi”.

Posljednji put se, kaže, čula s njim 1988. godine, kad je ostala samohrana majka nakon razvoda.

Predložio je po mene poslati avion koji bi me prebacio kod njega u Monako. Nisam pristala jer sam imala ljubomornog dečka. Zbog toga se najviše kajem. Trebala sam otići, makar da mu kažem “hvala ti za moje obrazovanje”, prenosi Mondo.

Jill danas živi u SAD-u sa svojim trećim suprugom, a majka je sina i dviju kćeri. Vjeruje se da je Khashoggi, koji je bio u osamdesetim godinama života kad je ona pisala memoare, znao što i o čemu piše, ali nije imao problem s tim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...