"NE MOŽE DA KORISTI DESNU RUKU I ŠEPA": Daily Mail tvrdi da novi snimak Putina ponovo dovodi njegovo zdravlje u pitanje (VIDEO)

Snimak je zabilježio trenutak kada je Putinu (69) organizovan obilazak vojnog muzeja

  • Svijet

  • 31. Jul. 2022  

  • 4

Zdravlje ruskog predsjednika Vladimira Putina ponovo je dovedeno u pitanje nakon što su se danas pojavili novi snimci na kojima ruski predsjednik izgleda kao da ne može da koristi desnu ruku, prenosi Daily mail.

Snimak je zabilježio trenutak kada je Putinu (69) organizovan obilazak vojnog muzeja u okviru vikenda svečanosti povodom Dana mornarice Rusije, koji se obilježava posljednje nedjelje svake godine.

Šef Kremlja je viđen kako razgovara sa Ksenijom, kćerkom ministra odbrane Sergeja Šojgua, kada komarci ili neke bubice počinju da zuje oko desne strane njegovog lica, ali Putin podiže lijevu ruku u pokušaju da ih otjera dok mu desna mlitavo visi pored njega.

Nastavljaju da mu spetaju i on lupa jednom rukom po celoj glavi pre nego počne da hoda i vidno šepa pored Ksenije dok ona nastavlja obilazak.

Klip je najnoviji u nizu video snimaka na kojima se vidi kako ruski predsjednik šepa, uključujući čudna grčenja stopala i nogu i nekoordinisano kretanje.

Posljednjih mjeseci javljaju se razne spekulacije u vezi sa zdravljem lidera Rusije.

Telegram kanal General SVR, za koji se tvrdi da njime upravlja bivši službenik ruske Vanjske obaveštajne službe, dugo je izvještavao o Putinovom navodnom zdravstvenom stanju i nedavno je sugerisao da ga ponekad zamjenjuje dvojnik tokom javnih nastupa u periodima kada mu je zdravlje loše.

Kanal je sugerisao da je Putina prošle nedjelje imao 'ozbiljnu mučninu' i da su ljekari bili pored njegove postelje više od tri sata.

Teoriju o dvojniku ponovio je i šef ukrajinske vojne obavještajne službe, koji je spekulisao da umjesto njega je u nedavnu posjetu Teheranu možda dolazio njegov dvojnik.

To je bio tek drugi put da je Putin bio u inostranstvu otkako je pokrenuta invazija na Ukrajinu pre više od pet mjeseci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...