RADA TRAJKOVIĆ U SITUACIJI NA KOSOVU: “Ovakva destabilizacija ide u prilog samo Rusima”

"Bez obzira koliko za ovu odluku Albin Kurti ima uporište u potpisanim dokumentima, on nije smeo da ga realizuje u avgustu mesecu bez dogovora i nekog razgovora sa Srbima sa Kosova", kaže ona.

  • Regija

  • 01. Avg. 2022  01. Avg. 2022

  • 1

Riječ je o ratu dezinformacijama. To je u ovom trenutku najopasnije i mora hitno da se spriječi, s obzirom na to da stvara paniku među narodom, odnosno Srbima na sjeveru Kosova. Aktivnu ulogu u tome imaju razni botovi koji su predstavljeni kao ruski i ukrajinski – kaže za Danas Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba sa Kosova, komentarišući aktuelnu krizu na sseveru Kosova.

U međuvremenu, dodaje ona, javila se i Marija Zaharova, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije koja ima, dodaje Trajković, što se kaže, pored niz sopstvenih problema i aktuelanih problema sa svojim ratištem koji su Rusi otvorili u Ukrajini,

"Paniku na Kosovu su izazvali lažni ukrajinski botovi. Oni se predstavjaju kao ukrajinski sa nalogom da navijaju za Albance, a ustvari su isto Rusi. Kako bi izazvali antagonizam kod Srba, kao da je reč o jednom specijalnom ratu. Godinama se ne zna identitet botova koji se lažno predstavljaju, Sumnjam da se lažno predstavljaju. Hoće da utiču šire na javno mnjenje Srbije i regiona. U tom smislu, odgovornost KFOR je ogromna. Oni moraju da izađu sa saopštenjem jer jedini njima sada mi faktički verujemo", ističe ona. 

Trajković dodaje kako je to za ovaj trenutak najvažnije, jer je trenutak vrlo opasan.

"Bez obzira koliko za ovu odluku Albin Kurti ima uporište u potpisanim dokumentima, on nije smeo da ga realizuje u avgustu mesecu bez dogovora i nekog razgovora sa Srbima sa Kosova. Posebno, ne u avgustu, jer je avgust mesec vreme kada su međunarodne institucije na odnoru i ne funkcionišu. Uvek smo se bojali ekstremista sa bilo koje strane u avgustu. I ovo upravo pokazuje da su oni našli termin kada je relaksiranija međunarodna zajednica, I to je strašno opasno", kaže Rada Trajković.

Jednom smo zajedno sa crkvom, ističe ona, uspjeli da spriječimo sukob koji je bio zajedno spremljen između Hašima Tačija i Aleksandra Vučića.

"Razbili smo to. Međutim, sada ponovo, sa Kurtijeve i Vučićeve strane, avgust je izabran za destabilizaciju. Ja ne znam da li je dogovor, ali su obojica uključeni u projekat destabilizacije. Mudra politika, posle rata, zaista ne ide u ovakve avanture, nego polako i dogovorno rešava probleme. Ako nije ruski uticaj i na jednog I na drugog… Jer, ovakva destabilizacija ne ide u prilog nikome, Samo Rusima", zaključuje Trajković. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...