MINISTAR CIKOTIĆ I BRITANSKI AMBASADOR REILLY: Najavljena podrška jačanju institucija BiH i ispunjavanju uslova na euroatlanskom putu

Ambasador Reilly je istaknuo da se dugogodišnje prijateljstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine ogleda kroz stalnu podršku suverenitetu, stabilnosti i sigurnosti BiH.

  • Vijesti

  • 02. Avg. 2022  02. Avg. 2022

  • 1

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Julian Reilly boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu sigurnosti BiH gdje se susreo s ministrom Selmom Cikotićem.

Ministar Cikotić je upoznao ambasadora s ključnim sigurnosnim izazovima i prioritetima u radu Ministarstva i sigurnosnih službi. Posebno je naglasio dosadašnju dobru saradnju između dvije države u oblasti sigurnosti te izrazio spremnost za nastavak jačanja tih odnosa.

S obzirom na trenutne sigurnosne prijetnje u svijetu, istaknuo je potrebu za dodatnim unaprijeđenjem saradnje.

Ambasador Reilly je istaknuo da se dugogodišnje prijateljstvo Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine ogleda kroz stalnu podršku suverenitetu, stabilnosti i sigurnosti BiH.

Također, najavio je podršku daljem jačanju institucija BiH i ispunjavanju uslova na euroatlanskom putu naše zemlje - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Fena)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...