DODIK POZDRAVIO POTPISIVANJE TEMELJNOG UGOVORA: “Vjerujem da su politike podjela u Crnoj Gori ostale u prošlosti..."

(...) i da je pred Crnom Gorom put prosperiteta i napretka."

  • Politika

  • 03. Avg. 2022  03. Avg. 2022

  • 2

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD pozdravio je potpisivanje Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Dodik je na društvenim mrežama naveo da je SPC u CG doveden u ravnopravan položaj sa drugim crkvama i vjerskim zajednicama u ovoj zemlji.

“Vjerujem da su politike podjela u Crnoj Gori ostale u prošlosti i da je pred Crnom Gorom put prosperiteta i napretka”, napisao je Dodik.

Podsjećamo, ugovor su jutros potpisali premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...