KAKVU IGRU IGRA VUČIĆ: Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije obišao baze na granici s Kosovom, oglasio se čelnik NATO saveza…

Da sjeveru Kosova ponovo raste napetost potvrđuju potezi vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije Aleksandra Vučića koji je na granicu s Kosovom poslao zamjenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

  • Regija

  • 04. Avg. 2022  

  • 3

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Petar Cvetković obišao je baze „Merdare“ i „Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbjednosti.

General Cvetković je tom prilikom sagledao stanje i organizaciju života i rada u ovim bazama u odgovornosti Treće brigade kopnene vojske Srbije i uvjerio se u odličnu osposobljenost pripadnika jedinice za kontrolu Kopnene zone bezbjednosti i obezbjeđenje administrativne linije prema Kosovu i Metohiji, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Podsjetimo, čelnik NATO-a Jens Stoltenberg oglasio se na Twitteru nakon što je u srijedu telefonski razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i kosovskim premijerom Albinom Kurtijem.

"Razgovarao sam s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o tenzijama na sjeveru Kosova. Sve strane moraju se konstruktivno angažirati u dijalogu u kojem posreduje Europska unija kako bi se diplomatskim putem riješile razlike. NATO i KFOR su spremni intervenirati ako je stabilnost ugrožena, a na temelju svog UN mandata", poručio je Stoltenberg.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...