"SB" NA PRESSU - VRHUNAC LJETA U GRADU: Od 12. do 19. augusta Sarajevo će biti centar regije! (FOTO)

SFF kao događaj koji Sarajevo pozicionira na mapu svjetske kinematografije i od izuzetnog je značaja za ekonomski razvoj KS.

  • Kultura

  • 04. Avg. 2022  

  • 0

Danas je u kinu Meeting Point održana press konferencija kojom je najavljen 28. SARAJEVO FILM FESTIVAL, a prisutnim predstavnicima medija obratili su se Jovan Marjanović, direktor SFF-a; Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo; Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, i Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS. Prema riječima direktora SFF-a Jovana Marjanovića, ovogodišnji festivalski program uključuje preko 220 filmova iz cijelog svijeta, od čega 51 premijerno prikazani film iz naše regije u četiri takmičarske selekcije, što SFF čini najvećom prezentacijom kinematografije Jugoistočne Evrope na svijetu.  "Sarajevo Film Festival tradicionalno predstavlja vrhunac turističke sezone u Kantonu Sarajevo i od Turističke zajednice KS Visit Sarajevo prepoznat je kao nezaobilazan dio turističke ponude koji posebno promovišemo na međunarodnim sajmovima turizma i jedan od najznačajnijih kulturnih i društvenih događaja u cijeloj regiji, koji privlači rekordan broj posjetitelja.Ponosni smo što smo dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala i partner glavne nagrade – Srce Sarajeva za najbolji igrani film. Zajedničkim radom i zalaganjem šaljemo sliku Sarajeva kao regionalnog filmskog i kulturnog centra i kao mjesta odlične zabave i izuzetnog gostoprimstva. Posebno nas raduju informacije koje imamo sa terena, a koje kažu da je za period održavanja SFF-a većina smještajnih kapaciteta u potpunosti rezervisana, a prihod od turizma bilježi porast čak i u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Pozivam sve bh. građane i turiste da i ovog ljeta uživaju u Sarajevu, najkvalitetnijim filmskim projekcijama i osjete posebnu atmosferu i nevjerovatnu energiju zbog koje će sigurno poželjeti ponovo doći u naš grad", poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS. Podršku realizaciji SFF-u iskazali su i načelnik Mandić i ministar Avdić, prepoznavši SFF kao događaj koji Sarajevo pozicionira na mapu svjetske kinematografije i od izuzetnog je značaja za ekonomski razvoj KS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...