MOTIV KOJI SE VRAĆA: Francuskinje pokazale kako nositi neizostavan ljetni modni izbor

Prugasta majica, s klasičnim plavim, ali i crnim ili crvenim prugicama ljetni je komad kojem se rado vraćamo, a ako tražite nove načine kako je nositi, inspirirajte se stylinzima Francuskinja:

  • Žena

  • 05. Avg. 2022  

  • 0

Odlazeći na francusku obalu tokom Prvog svjetskog rata Coco Chanel bila je impresionirana uniformama mornarice te je tu estetiku "prenijela" u ženske kreacije, popularizirajući tako sada već klasičan motiv mornarskih prugica i uvodeći ga u visoku modu.

Uzorak je ostao upisan u pop kulturu kada ga je nosila Jean Seberg u filmu "Do posljednjeg daha", te je utjecala i na Yves Saint Laurenta koji ga je uveo u svoje kolekcije.

Od osamdesetih godina prošlog stoljeća do danas, mornarske prugice bile su i ostale zaštitni znak modnog dizajnera Jean-Paula Gaultiera, a pojavile su se i u brojnim kolekcijama drugih dizajnerskih imena kao i high-street brendova.

Prugasta majica, s klasičnim plavim, ali i crnim ili crvenim prugicama ljetni je komad kojem se rado vraćamo, a ako tražite nove načine kako je nositi, inspirirajte se stylinzima Francuskinja:

Oversized vesta i maxi suknja

Duga suknja uvijek izgleda elegantno, a casual dojam ljetovanja dobit će uz chic predimenzioniranu vestu s prugicama i uvijek moderne starke.

Vesta i vruće hlačice

Vesta oversized kroja učinit će traper vruće hlačice elegantnijim, posebno ako uz njih nosite veliku oversized torbu i umjesto tenisica ili japanki obujete baletanke.

Majica i midi suknja

Midi suknja i prugasta majica idealan su spoj za ljetne lookove: lepršava, prozračna suknja A-kroja uvijek je profinjena, a onaj mornarski ljetni „touch“ dat će joj majica koja prati siluetu. U cijelu kombinaciju dodajte chic zlatne komade nakita.

Vesta i kožna minica

Perfektna casual "antiteza" glamuroznoj metalik minici je prugasto pletivo. Ova francuska formula odličan je primjer kako spojiti casual i senzualnost za maksimalan efekt.
Crop top i duge hlače

Novija interpretacija mornarske majice je crop top, koji unosi razigranost u outfite s dugim hlačama ravnog kroja. Od modnih dodataka potrebna vam je samo torbica ii neizostavne sunčane naočale.

Duge hlače i T-shirt

Krem duge hlače pravi su hit sezone, a taj suptilan luksuz odlično se slaže i s prugicama. Svoju omiljenu vestu samo prebacite preko bijelog T-shirta, a na noge obujte tenisice ili natikače.

Majica i traperice

Dva klasika za ljetni outfit koji nećete htjeti skinuti: svijetle traperice i končana prugasta vestica odličan su spoj. Dodajte mu ceker i elegantne komade nakita i spremne ste za odlazak na kafu, plažu, izlet u prirodu...

Faktor

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...