NASTAVAK BORBE ZA PRAVDU: Obilježena 29. godišnjica stradanja i progona Bošnjaka Stoca

Na platou Stare tepe u Stocu upriličena je promocija knjige Udruženja logoraša Stolac "Hercegovački krugovi pakla".

  • Sjećanje

  • 05. Avg. 2022  07. Apr. 2023

  • 0

Polaganjem cvijeća na platou "Koštane bolnice" u Stocu u četvrtak naveče je obilježena 29. godišnjica stradanja i progona Bošnjaka Stoca te sjećanje na žrtve "Koštane bolnice", a u organizaciji Udruženja logoraša Stolac.

Predsjednik Udruženja logoraša Stolac i maloljetni logoraš Amer Đulić kazao je kako svake godine na ovaj dan kada je, kako navodi, "završeno etničko čišćenje Bošnjaka Stoca", organiziraju manifestaciju koja je posvećena žrtvama "Koštane bolnice", ali i sjećanju na progon Bošnjaka Stoca u tome razdoblju.

BH Telecom

"Zadovoljni smo presudom Međunarodnog suda u Haagu od 111 godina šestorci, ali nismo zadovoljni presudama na županijskim i državnim sudovima gdje se većinom sudi osobama koje su radile zločine na ovome mjestu, ali i u logorima 'Dretelj', 'Gabela' i slično", poručio je Đulić, objavila je Federalna novinska agencija (FENA).

Dodao je kako će se nastaviti boriti za pravdu i istinu koja se dogodila ovdje prije 29 godina.

Pored ovoga obilježavanja, na platou Stare tepe u Stocu upriličena je promocija knjige Udruženja logoraša Stolac "Hercegovački krugovi pakla".

Đulić je napomenuo kako je knjiga posvećena stradanjima u logorima "Grabovina", "Gabela", "Silos" i "Ljubuški".

Projekat "Sjećanje na prošlost - temelj izgradnje budućnosti" realiziran je uz podršku BH Telecoma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...